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赤いソースと黄色のソース。トマトやチーズを使わない美味しいピザが食べたい!

2016.09.08 07:00|スーパーヴィーガン食材
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vegan pizza by Megan



クリスピーな生地もいいけれど、

フォカッチャのような生地も好き。

ピザセラピーなんてサイトを発見。

見てみました。



ピザが、ピザが、、、なんと、未知の世界へダイブしてしまいました。

いろんなタイプのピザがあるんですね。

でも、ここにはまっているわけにもいかないので、

一冊本を購入(Kindle)して、終了。


とにかく、生地作りを今度開始しなくちゃ。

なぜ、重い腰をあげるかというと、

外では美味しいヴィーガンピザを食べることができないから。


レストランは、利益を考えて(もちろんです)作るわけです。

ヴィーガンのピザは、まだまだ普及率も低くて、

お店側は、たくさん売れるものだけにフォーカスしますよね。


でも、これからは、見せかけのヘルシーメニューだけではなく、

本物のヴィーガン対応のメニューが作れるように、

是非是非、研究してもらいたいものです。

お肉もお魚も使わない、チーズも使わない、

そして、トマトも使わないピザ。

コストは安く上がりますよ。

ただし、見栄えを良くしないとね。



トマトソースの代わりに、赤いソースは色々作れるの。

知ってたかな?

そろそろ、日本でもトマトアレルギーが、

広がってくると思うなあ。

tomato allergyで検索してみます。

The Best Nomato Sauce Recipe - tomato free, nightshade free, tomato intolerance, nightshade intolerance, gluten free, vegan, egg free, dairy free, nut free, allergy friendly recipes 
The Best Nomato Sauce Recipe - tomato free, nightshade free, tomato intolerance, nightshade intolerance, gluten free, vegan, egg free, dairy free, nut free, allergy friendly recipes


レッドソースを作ったことがあるけれど、

このレシピ、かぼちゃが入っているのが新鮮。

作ってみたいなあ。



そして、チーズの代わりは?

そこまでこだわるの。とおっしゃるかもしれないですが、

とにかく、動物を食べたくない気持ちは、ますます募るばかり。

これだけ、脳疾患が増えていることを思うと、

その原因は動物性食品、、、って言ったらきっと皆さんに、

そんなことはないと否定されると思いますが、

私は、勝手にそう考えているのです。

ヴィーガン経験のある母のお世話になっている施設では、

昨日ハンバーグが出ていましたっけ。

もうこれは文句言えませんね。

本人はおかずはあまり食べないご飯党ですが、

病気になって以来(大腸ガン)、

ヴィーガンを辞めちゃいましたから。


チーズの代用品ですが、いろいろ工夫していらっしゃる方が、

増えているようですね。

この前、ローフード用のチーズバックなるものをみました。

まあ、それは後々調べるとして。。。。



今気になっているのは、cheez sauce

IMG_8905E.jpg 
ヴィーガンスクランブルエッグなどを、
このレシピで皆さん作っているようです。





recipe here


The Ultimate Nomato Sauce Recipe
http://www.southerninlaw.com/2016/02/ultimate-nomato-sauce-recipe-tomato-free-tomato-sauce.html

A tomato-free tomato sauce alternative for those with nightshade or tomato intolerances 
low fat, gluten free, clean eating friendly, sugar-free, vegan option

2 small onions or one large onion*
4 cloves garlic, crushed* 
1 tbsp butter or oil
4 large carrots, peeled and chopped into chunks
3/4 cup butternut pumpkin/squash, peeled and cubed
2 medium beetroot or 4 small beetroot, peeled** (see notes)
1 1/2 cups chicken or vegetable stock***
Salt and pepper, to taste
Finely dice your onion and crush your garlic.
In a large non-stick saucepan, saute your onions and garlic in your butter/oil until soft and translucent, adding a splash of water if needed to stop them sticking.
Add in all of your other ingredients and the mix to the boil before reducing to a simmer and cooking until your carrots and pumpkin are soft.
Once your veggies are soft, blend them until your nomato sauce reaches your desired consistency, seasoning to taste. .
Use immediately or allow to cool before storing in a glass jar in the fridge (this prevents staining) or freezing portions in zip lock bags to use later. The nomato sauce will keep for around a week in the fridge. 


Cheez sauce:
1/2 cup flour
1/2 cup nutritional yeast
1 teaspoon garlic powder
2 cups water
1 teaspoon yellow mustard
4 tablespoons vegan margarine (I use Earth Balance) Stir fry:
1/2 onion, chopped
1/2 green pepper, chopped
cooking oil, as needed
1 pound extra firm tofu, drained and crumbled (not silken style)
pinch turmeric, optional
salt and pepper, to taste

1. For cheez sauce, mix first 3 ingredients together in sauce pan. Add water and mix thoroughly. Heat on medium until thick and bubbly. Remove from heat and add mustard and margarine. Set aside.
2. For stir fry, saute onion and green pepper in oil. When they are good and soft, move them to the sides of the pan and form an empty circle in the middle for your tofu.
3. Add more oil to the middle of the pan, then add your drained, crumbled tofu. When it starts to get golden, mix in the peppers and onion and keep frying. You can add some turmeric for color, if you like.
4. When it looks like you could eat it, add the cheez sauce and mix it all in to coat, until that becomes golden brown too. I saute this for another couple of minutes. You might not need all of the sauce. I save the leftovers for pizza or nachos. Add salt and pepper to taste (this makes all the difference!).
Eat! This is soooo good and it’s great on toast or English muffins (I use Matthew's brand). I don't miss eggs at all after discovering this!
Source of recipe: I got the recipe for this cheez sauce from this site (cheesy enchiladas).
Preparation Time: 
20 minutes
Cooking Time: 
Servings: 
3-4




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Keikohism 常に進化する美しさを求めて!

未来の美容室では、ナチュラルなパーマやカラーでスタイルを表現するだけなく、個性の内面的な探求も行ないます。 アイデンティティに基づく「ライフスタイル」を提案するプロフェッショナルを養成する講座では、各種のリーディングを学びます。 ・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・

Keikoh Izawa

Author:Keikoh Izawa
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〒241-0824 横浜市旭区南希望が丘2
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